Microneedling

 

Microneedling  maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

 

  1. Versteviging van de huid en vermindering reliëf (grove poriën). De bindweefselcellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid wordt gestimuleerd zult u na enkele microneedling behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf (grove poriën) dat ontstaan is door acne littekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.
  2. Vernieuwing van de huidcellen en zuiveringen. Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de microneedling behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen en minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Serums met hoogwaardige actieve werkstoffen kunnen veel beter in de huid worden opgenomen.

 

De volgende (huid)problemen kunnen we aanpakken met de microneedling behandeling:

-Vervaagt fijne lijntjes en rimpels

-Geeft de elasticiteit van de huid een boost

-Verzacht tekenen van veroudering

-Vervaagt hyperpigmentatie

-Verzacht UV-schade

-Vermindert onzuiverheden

-Verzacht open poriën

-Comedonen en milia kunnen gemakkelijk worden verwijderd

-Verwijdert grauwe teint

-Mag maandelijks herhaald worden (om de 4 a 6 weken)

 

 

 

 

 

 

 

De nazorg

Na de behandeling mag je meteen naar huis. Meestal is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen. Ook kan de huid strak aanvoelen. Dit verdwijnt gewoonlijk in 24-72 uur en is  afhankelijk van de dieptewerking van de behandeling. De eerste 24 uur mag de huid niet blootgesteld worden aan de zon, en de eerste twee weken dient u factor 50 zonnebescherming te gebruiken.